Syftet med kursen


Behov av mer kunskap

I våra roller som hästterapeut och sadelmakare möter vi ofta kunder som söker vår hjälp för att deras hästar har ont i sin kropp, visar visst motstånd i träning, saknar muskelvolym och så vidare. Det är också många gånger så att ryttaren upplever att den sadel som hästen har inte riktigt passar, antingen för hästen eller för både häst och ryttare.

Vi märker också att det finns många frågor när det gäller hästens anatomi och hur en sadel bör anpassas på hästen och därför vill vi med den här kursen ge dig som hästägare och ryttare en grund när det gäller hästens rygg, sadelns uppbyggnad och vad man bör tänka på när en sadel ska anpassas.

Vi kommer inte att lära dig att anpassa en sadel till din häst, det vill vi fortfarande att en väl utbildad professionell sadelmakare eller sadelutprovare hjälper dig med. Men däremot kommer du att få lite mer kunskap för att kunna ställa rätt frågor till din sadelutprovare och bättre förstå vad de gör när de hjälper ekipaget att prova ut en sadel. Du kommer förhoppningsvis också att bli mer uppmärksam på om utrustningen kan vara en begränsande faktor för hur du och din häst fungerar i träningen.

Tack för att du går den här kursen och lycka till!

Fortsätt