Hästen & sadeln 1

Här får du grundläggande fakta och tips för att lära dig om hur en sadel är uppbyggd och vad man behöver tänka på för att den ska passa hästen.

I den här kursen vill vi ge dig tydliga och enkla tips och råd för hur du kan tänka kring hur väl sadeln passar på din häst. Med filmklipp, bilder och tydlig text vill vi förklara saker som du kan kontrollera själv på din sadel och vi vill också ge dig inblick i hur en sadel bör anpassas till hästen och vad du kan förvänta dig att få hjälp med vid en professionell sadelutprovning.


Dina kursledare


Nina Olofsson & Anna Isberg
Nina Olofsson & Anna Isberg

Nina är Hippolog i grunden och har jobbat i tio år som hästmassör och sedan flera år också med laser och kiropraktik. Fyller hela tiden på med ny kunskap från olika områden som tillsammans med min breda hästkunskap blir en bra grund för att jobba med ett helhetstänk för hästens bästa.

Anna är sadelmakare med gesällbrev och hon är utbildad på sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Hon brinner för att hitta bra hållbara lösningar i utrustningen för ekipaget.

Vi båda möter många frågor från hästägare och ryttare kring hästens rygg och sadel.


"Jag har just avslutat er kurs om Hästen & sadeln. Jag själv jobbar som hästmassör och sadelprovare och undrar om jag får dela och tipsa om er kurs på mina sociala medier. Det sprids så mycket rykten fram och tillbaka mellan sadelprovare och andra "kunniga", så det är verkligen superbra med er kurs som är ren fakta och inga tokiga värderingar! Bra jobbat!"

- Helena Ståhl, Helena Ståhl Massage och sadlar

Kursinnehåll


  Hästens anatomi
Tillgänglig i dagar
dagar efter du registrerat
  Hästens sadelläge
Tillgänglig i dagar
dagar efter du registrerat

Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Börja nu!